Facebook Pixel

Συλλογή Νομισμάτων. 3+1 απλά βήματα για να δημιουργήσετε μια συλλογή με αξία!!!

21/08/2024 by kalogiannis gr

Συλλογή Νομισμάτων - ένα χόμπι που σας ταξιδεύει σε παρελθόν και παρόν

Γιατί να ξεκινήσετε τη συλλογή νομισμάτων;

Τα νομίσματα αποτελούν ένα παράθυρο στην ιστορία. Κάθε νόμισμα αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πολιτισμό ή γεγονός. Συλλέγοντας νομίσματα, μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες εποχές και να μάθετε για τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πορεία του κόσμου.
Εκτός από την πνευματική ικανοποίηση, η συλλογή νομισμάτων μπορεί να αποδειχθεί και μια καλή επένδυση. Με την πάροδο του χρόνου αρκετά σπάνια νομίσματα αυξάνουν την αξία τους, προσφέροντας στους συλλέκτες όχι μόνο την απόλαυση της συλλογής, αλλά και σημαντικό οικονομικό όφελος!

Πώς να ξεκινήσετε μια συλλογή με νομίσματα;

1. Ξεκινήστε απλά :


συλλογή νομισμάτων
Κάθε αρχή δεν είναι απαραίτητα και δύσκολη. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη συλλογή σας πολύ εύκολα, απλά συγκεντρώνοντας νομίσματα που έχετε ήδη στο σπίτι.
Εάν στις διακοπές σας επσκεφτήκατε κάποια χώρα εντός ευρωζώνης, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε νομίσματα ευρώ διαφορετικών χωρών.
Μήπως έχετε κρατήσει ως ενθύμιο παλιά ελληνικά νομίσματα (δραχμές) ή ξένα νομίσματα από προηγούμενα ταξίδια στο εξωτερικό; Αν ναι αυτό σίγουρα είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, καθώς σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τη συλλογή σας χωρίς μεγάλο κόστος. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε φίλους ή συγγενείς αν έχουν παλιά κέρματα που δεν τα χρειάζονται πια.
Συγκεντρώστε τα όλα και αναζητήστε μήπως ανάμεσα τους υπάρχουν κάποια πιο ιδιαίτερα και σπάνια ή κάποια που σας κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον.

2. Ανακαλύψτε ποιο είδος σας ενδιαφέρει περισσότερο:



Καθορίστε το πεδίο σας. Η συλλογή νομισμάτων εκτείνετε σε ένα ευρύ πεδίο. Αναλόγως με το ενδιαφέρον σας, μπορείτε να συλλέξετε νομίσματα διαφορετικών κατηγοριών. Το πρώτο σας νόμισμα είναι αρκετά σημαντικό , πρέπει να επιλεγεί πολύ προσεκτικά, και με βασικό γνώμονα τις προσωπικές σας προτιμήσεις.  
Κάποιες ιδέες είναι πχ να συλλέξετε νομίσματα μιας χώρας που αγαπάτε, μιας χρονικής περιόδου με ιστορικό ενδιαφέρον ή με βάση κάποιο συγκεκριμένο θέμα που βρίσκετε ενδιαφέρον (πχ επετειακά νομίσματα Ολυμπιακών Αγώνων, συλλεκτικά νομίσματα των 2€ κ.α.).

3. Εκπαιδευτείτε:


Η εκπαίδευση είναι το κλειδί σε αυτό το χόμπι. Αναζητήστε βιβλία, συμμετέχετε σε διαδικτυακές κοινότητες και παρακολουθήστε εκθέσεις νομισμάτων για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να αναβαθμίσετε τη συλλογή σας.

4. Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα εργαλεία:


Για αρχή θα χρειαστείτε έναν μεγεθυντικό φακό, για να βλέπετε τις λεπτομέρειες των νομισμάτων, κάποιο ειδικό άλμπουμ ή κουτί για να αποθηκεύετε τη συλλογή σας και βιβλία ή καταλόγους ώστε να αναγνωρίζετε και να αξιολογείτε κάθε νόμισμα που συγκεντρώνετε.

Τα οφέλη της συλλογής νομισμάτων!

Η συλλογή νομισμάτων είναι ένα χόμπι με πολλά οφέλη! Συνδυάζει την ιστορία, την τέχνη και την οικονομία, προσφέροντας στους συλλέκτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από τα νομίσματα.
Είναι ένας τρόπος να συνδεθείτε με την ιστορία και να αποκτήσετε μια πιο ουσιαστική κατανόηση του κόσμου γύρω σας. Μπορεί να ξεκινήσει απλά, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε μια βαθιά και πλούσια ενασχόληση, προσφέροντας στους συλλέκτες ακόμα και μεγάλο οικονομικό όφελος.
Η συλλογή νομισμάτων δε χρειάζεται να είναι ένα μοναχικό χόμπι. Υπάρχουν πολλές κοινότητες συλλεκτών στις οποίες μπορείτε να ενταχθείτε, και να ανταλλάξετε γνώσεις, εμπειρίες αλλά και νομίσματα!

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το χόμπι, τότε  "έχουμε αυτό που ψάχνετε"

Έχοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στα είδη συλλογών και συνεργαζόμενοι με κορυφαίες εταιρίες στο χώρο, σας εγγυόμαστε ότι στο κατάστημα μας θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από premium άλμπουμ συλλογών  αλλά και πολλά ακόμη εξειδικευμένα αξεσουάρ για "ψαγμένους" συλλέκτες 

Ξεκινήστε σήμερα το συναρπαστικό αυτό χόμπι και ανακαλύψτε την μαγεία του να γίνεται συλλέκτης!!!